BIO PRODUKTY

Váš nákupní košík




Váš košík je prázdný

   

Nacházíte se zde: Home Hospodářství Certifikace
Decrease font size  Default font size  Increase font size 
Certifikace PDF Tisk Email

Základní uznávací proces pro zatřídění bio vín podle cukernatosti je stejný jako u konvenčních vín. To znamená, úřední ověření cukernatosti hroznů komisařem Státní zemědělské a potravinářské inspekce včetně hmotnosti hroznů sklizené odrůdy, její pravost se zdravotním stavem. Po vyzrání a přípravě vína k expedici v lahvích nebo v úložných nádobách se provede úřední odběr vzorku pro rozbor kvality vína jak chemický tak senzorické hodnocení.

Uznávání biopotraviny začíná certifikací pozemku a porostu jež trvá tři roky a potom následuje uznání hroznů vína a při kladném ověření je vystaven kontrolní organizací CZ-BIKONT-03, nebo některou z dalších certifikovaných organizací, jež mají pravomoc pro uznávání BIO potravin.

m_c360 m_c361 m_priloha360 m_priloha361

Aktualizováno Pondělí, 11 Květen 2009 13:44
 

Přepočet měny